O nama

logoGimnastički klub Sportska organizacija „Partizan“ iz Kostolca osnovan je 1. septembra 1984. godine po završetku izgradnje sportske hale u Kostolcu. Klub je počeo sa radom na čelu sa prof. Dušanom Marovićem i honorarnim saradnicima prof. Dušanom Pajić i prof. Draganom Milić. Već naredne godine klub kreće sa učestvovanjem na takmičenjima, a par godina kasnije stižu i prve medalje.

Prvo takmičenje u gimnastici u Kostolcu – Prvenstvo Srbije za muškarce i žene održano je 22.11.1987. godine. Od 1989. godine nižu se klupski uspesi na takmičenjima gimnastičke lige, a primetna je i dominacija kostolačkih takmičara na republičkim takmičenjima osnovnih i srednjih škola u sportskoj gimnastici u svim kategorijama.

1989. godine Partizan ima svog prvo takmičara na prvenstvu Jugoslavije u Zagrebu, a to je LJupka Atanacković, koja se sa takmičenja vratila sa skromnim rezultatom i lepom vešću – Kostolac je dobio organizaciju 45. prvenstva Jugoslavije u sportskoj gimnastici. Ono je održano od 9 – 10. jula 1990. godine i ostalo zapamćeno kao najbolje organizovano takmičenje stare Jugoslavije.

U periodu od 1991. do 2001. godine u klubu se angažuju stručnjaci iz Ukrajine, Bugarske i Rusije, koji utiču na poboljšanje rezultata i pojavljivanje prvih reprezentativaca i reprezentativki Srbije koji su učestvovali na međunarodnim takmičenjima.

U narednim godinama nastavljaju se dobri rezultati kostolačkih gimnastičara, među kojima izdvajamo onaj iz 2009. godine sa Univerzijade kada je Kostolac i SO Partizan predstavljao je Aca Antić.

Uskoro više ….

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply