I KOLO Gimnastičke Lige Srbije

10. maja u Kostolcu održano je I Kolo Gimnastičke lige Srbije za muškarce. Gimnastičari SO „Partizan i ovoga puta su veoma uspešno predstavili svoj klub i grad Kostolac.

Srećko Stojadinović

Srećko Stojadinović

Na borilište su prvo izašli seniorski i juniorski reprezentativci Srbije koji su demonstrirali visok stepen vežbanja u okviru priprema pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Bugarsku 17.05.2014.g. Kostolac je u seniorskoj konkurenciji predstavljao Božidar Marović, vežbajući na 4 sprave , ali ovoga puta sa dosta kikseva. Kod juniora nije nastupio Petar Vefić zbog obaveza u školi ( probni testovi maturski). Budući šampioni imali su šta da vide i divili su se bravuroznim vežbama najstarijih vežbača Srbije.

Posle njih nastupili su takmičari 4, 3 i 2 selekcije. U četvrtoj selekciji Partizan su predstavljali Srećko Stojadinović koji se okitio srebrnom višebojskom medaljom dok je Nenad Đokić morao da se zadovolji 8 mestom.

Zato su takmičari II selekcije dominirali elegantnošću i preciznom izvedbom svojih obaveznih sastava. Na pobedničko postolje i I mesto osvojili su vežbači SO „Partizan“ sa 338,400 bodova , II su bili takmičari SD Partizan-železničar“ Subotica sa 330,900 a treći GK „Soko 2011″ Pirot.

II selekcija

II selekcija

U pojedinačnoj konkurenciji potpuna dominacija Kostolačkih vežbača. Prvo mesto osvojio je Uroš Petrović, II mesto Bogdan Mihajlović obojica takmičari SO „Partizan“ Kostolac ostali članovi ekipe imali su plasm,an: Luka Živanović sedmi, Ivan Vukoslavović 10 i Petar Nenadić 12.

IMG_3670

Ni najmlađi takmičari SO Partizan“ nisu dozvolili iznenađenja i pokazali svoju spremnost za visokim rezultatima. Takmičari prve selekcije osvojili su I mesto sa 331,900 bodova ispred GD „Partizan-Železničar“ Subotica sa 329,500 i GK „DIF“ Beograd sa 320,100 bodova.

I selekcija

I selekcija

U pojedinačnoj konkurenciji takmičari „Partizana“ postigli su sledeće rezultate. JOVAN TODOROVIĆ II mesto DUŠAN TODOROVIĆ IV, MARKO VOLIĆ VIII i LUKA PEŠIĆ X mesto u konkurenciji 25 najmlađih vežbača Srbije. Imponuje II mesto Jovana Todorovića koji je sve zadivio svojim izvedbama vežbi pa i trenera Danila Đorđevića bivšeg reprezentativca Srbije a sada trenera mlađih kategorija u SO „Partizan“ Kostolac.

IMG_3804

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply