31. Evropsko prvenstvo u Sportskoj Gimnastici Sofija

evropsko sofijaNa 31. Evroposkom prvenstvu u sportskoj gimnastici za muškarce održanog od 20.do 23. maja, Srbiju su predstavljale dve ekipe i to ekipa seniora čiji je član bio i naš sugrađanin Stefan Frta Ilić i ekipa juniora koju je predvodio vežbač Partizana Petar Vefić i trener prof. Dušan Marović.

U kvalifikacijama juniora ekipa reprezentacije Srbije od 32 ekipe izborila je 22. mesto dok je naš takmičar Petar Vefić zauzeo 38. mesto u višeboju u konkurenciji 82 višebojaca Evrope.

Seniori su imali teži zadatak jer su u konkurenciji 39 ekipa Evrope morali da izbore plasman koji ih vodi na PRVE OLIMPIJSKE IGRE EVROPE koje će se održati 2015. godine u Bakuu. Ekipa u sastavu Miloš Paunović, Gavrilo Ilić (GK Niš); Robert Mešter i Bojan Dejanović (SD Vojvodina-N.Sad) i Stefan Frta Ilić (N.Sad) uspela je da se plasira na 24. mesto i na taj način obezbedi učešće na Olimpijskim igrama Evrope. Iza nas su ostale gimnastičke sile kao što su Hrvatska, Slovenija , Island, Irska  itd. iako su srpski takmičari i stručni štab svakodnevno pratili situaciju u Srbiji i borbu sa poplavama, vežbali su pod pritiskom jer su im misli bile kod kuće i šta se tamo dešava a ne na borilištu, što je onemogućilo još bolje rezultate.

Svi takmičari i treneri Evrope direktno od nas su pratili situaciju u Srbiji i od nas tražili objašnjenja i informacije. S obzirom da je i Kostolac bio ugrožena zona svakodnevno su nam prilazili i nudili pomoć ili bilo šta što bi odmah mogli da završe. To je dodatno činilo nervozu i kod takmičara i trenera.Vefić je to prevazišao i svojim dobrim i vrhunskim izvedbama izborio zapažen rezultat i bio na domaku ulaska u višebojsko finale. Kad sređujemo utiske ne možemo biti nezadovoljni postignutim u tom trenutku i u takvoj situaciji. Reprezentacija je sa plakatom za pomoć u borbi protiv vodene stihije fotografisanjem obratila svim evropskim zemljama za humanitarnu pomoć. To je bio mali doprinos gimnastike u upoznavanju Evrope sa situacijom u Srbiji i obraćanje za neophodnom pomoći.

reprezentacija srbije u muškoj sportskoj gimnastici

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply