Za vežbače „Partizana“ 21 medalja

U finalu Gimnastičke lige Srbije održanog 1. i 2. decambra 2o12. godine gimnastičari Kostolačkog „Partizana“ bili su najuspešniji takmičari finala i osvojili su 21 medalju – po šest zlatnih i srebrnih i devet bronzanih. U kategoriji takmičara najatraktivnije, četvrte selekcije takmičar „Partizana“, Petar Vefić, osvojio je dve zlatne (konj sa hvataljkama i krugovima), jednu srebrnu (preskok) i tri bronzane medalje (parter, razboj i vratilo).

petar vefić, so partizan kostolac, apsolutno prvenstvo u muškoj sportskoj gimanstici

Petar vefić

U kategoriji takmičara treće selekcije predstavnici „Partizana“ bili su Srećko Stojadinović i Nenad Đokić. Stojadinoviću je pripalo jedno zlato na razboju, dva srebra na konju sa hvataljkama i preskoku i dve bronze na krugovima i vratilu, dok se Đokić okitio sa dve srebrne medalje i to na parteru i vratilu.

U kategoriji gimnastičkih početnika, takmičari prve selekcije, „Partizan“ je imao tri predstavnika. Njih je predvodio Uroš Petrović, koji se okitio sa tri zlatne medalje (parter, krugovi i vratila), jednom srebrnom (preskok) i dve bronzane (konj i razboj). Njegov klupski drug, Ivan Vukoslavović, osvojio je dve bronzane medalje i to na parteru i krugovima, dok je Nemanja Srbović imao dva finala i bio četvrti na konju i sedmi na razboju.

U Novom Sadu je takođe održano drugo kolo Kupa Srbije za seniore. Takmičar „Partizana“, Božidar Marović, u konkurenciji 15 seniora završio je na petom mestu u višeboju, ali mu se rezultati nisu ubrajali jer nije imao učešće u prvom kolu zbog povrede. Početkom decembra vežbače „Partizana“ očekuje Apsolutno prvenstvo Srbije, koje se vrednuje za kategorizaciju sportista i veoma je značajno za sve takmičare. Da se podsetimo prošle godine ekipa „Partizana“ ekipno je osvojila treće mesto, što bi bilo realno da potvrdi i na ovom takmičenju.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply