Srebro i bronza za Vefića i Stojadinovića

Ruse – 19. i 20. okotbra u Bugarskom gradu Ruse održan je međunarodan turnir u sportskoj gimnastici za dečake. Na tom takmičenju nastupili su najbolji pojedinci SO „Partizan“ Nenad Đokić, Srećko Stojadinović i Petar Vefić.

Svako od njih je nastupio u svojoj kategoriji osim Vefića koji je takmičio sa dva i tri godine starijim takmičarima iz Engleske, Moldavije, Rumunije i Bugarske. U kategoriji dečaka rođenih 2001. godine Nenad Đokić zauzeo je 4 mesto u višeboju i plasman u finalu na 4 sprave gde je na razboju izborio 4 mesto a na ostalim spravama imao je plasman od 5-7 mesta. Srećko Stojadinović je takođe zabeležio 4 mesto u višeboju , plasman na 4 sprave u finalu i tu osvojio dve bronzane medalje i to na razboju i vratilu, a 4 je bio na konju i krugovima. Naš najbolji pojedinac Petar Vefić takmičio se u starijoj kategoriji i vodio žestoku borbu sa najboljim Bugarinom Tuševim. Zbog nepredviđenog pada na konju i vratilu i malog kiksa na razboju u višeboju se je morao zadovoljiti 4 mestom dok je na krugovima osvojio srebrnu i bronzanu medalju na razboju.

Rezultat je svakako mogao biti mnogo bolji da nije bilo kikseva koji su sastavni deo takmičenja. Ipak očekujemo da na predstojećim domaćim i stranim takmičenjima popravimo bilans dobrim i preciznim izvedbama vežbi.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply