Petar Vefić pobednik Memorijala

Novi Sad – Na četvrtom Memorijalu Laza Krstić u trećoj kategoriji SO „Partizan“ predstavljala su dva takmičara – Srećko Stojadinović i Petar Vefić. Oni su u konkurenciji 30 takmičara iz 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike ( Nemačka, Austrija, Bugarska, Rumunija, Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Češka, Danska, Libija, Tunis, Južnoafrička Republika, Švajcarska itd.) zabeležili izvanredne rezultate.

VefkeU gimnastičkom višeboju Srećko Stojadinović osvojio je 13 mesto i kvalifikovao se u finale na tri sprave, gde je osvojio dve bronzane medalje na parteru i preskoku.

Da rezultat naše kluba bude još zapaženiji postarao se Petar Vefić koji je prvi dan višebojskog takmičenja izvanrednim izvedbama svojih vežbi osvoji prvo mesto i plasman u finale na svih 6 sprava.

Drugog dana trakmičenja Petar je vežbao opuštenije i dozvolio sebi slabije vežbanje pa je u finalu na krugovima i vratilu osvojio zlatne medalje, dok je na preskoku zbog pada na drugom skoku osvojio bronzanu medalju. Na zagrevanju pred nastup na konju sa hvataljkama doživeo nesmotren pad i povredu kolena.

Naš treći predstavnik Nenad Đokić u svojoj kategoriji osvojio je 23 mesto i ostao bez ijednog finala.

Do kreaja godine gimnastičari će vežbati nove elemente i pripremati se za naredna takmičenja koja će započeti pripremama za prestojeće Evropsko prvenstvo gde će takođe takmičari Partizana predstavljati svoju zemlju.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply