Otvoreno prvenstvo Austrije u sportskoj gimnastici

ATO-2014_PosterPetar Vefić je ostvario izuzetan rezultat na V otvorenom prvenstvu Austrije za gimnastičare, kada je u konkurenciji od 113 takmičara juniorske i seniorske kategorije, osvojio 76,7 bodova i zauzeo 32.mesto,

Petrov plasman jeste veliki uspeh i ako se posmatraju samo gimnastičari juniorske kategorije, on je bio 16. na ovom takmičenju a ispred njega su bili gimnastičari završnog godišta za juniore, odnosno veoma su blizu prelaska u seniorsku konkurenciju. Ovo je za nas dobar pokazatelj da se Petar nalazi u vrhu juniorskih vežbača Evrope i ukoliko nastavimo sa ovako dobrim radom, bude među najboljima i osvaja medalje. Dobar rezultat je ostvaren zahvaljujući Vefićevom velikom zalaganju i motivaciji a veliki značaj imala je i činjenica da se već takmičio na međunarodnim skupovima.

Država je odlučila da ove godine, na ova takmičenja koja prethode evropskom prvenstvu što više šalje juniore, pošto je to nova generacija gimnastičara. Oni će verovatno i na ovogodišnjem evropskom takmičenju biti najmlađi. Petar Vefić se takmičio na nekoliko međunarodnih takmičenja, što se i ovog puta pokazalo kao neophodni element za osvajanje dobrog rezultata.

Na ovom prvenstvu takmičili su se samo juniori i seniori i održava su u dobro vreme, kada odgovara većini zemalja, jer gimnastičari imaju priliku da probaju i vide gde se nalaze, pred evropsko prvenstvo koje će ove godine biti u Sofiji, u Bugarskoj. Sva takmičenja koja se organizuju u martu i aprilu izuzetno su značajna za gimnastičare, jer se radi o velikim međunarodnim sportskim skupovima na kojima se stiče dragoceno iskustvo, rekao je Dušan Marović.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply