Maroviću srebro a Vefiću bronza

LogoVidnau – U Švajcarskom gradiću Vidnau održan je 19. RENTAL kup u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Kostolac i Srbiju predstavljali su takmičari SO „Partizan“ Božidar Marović u seniorskoj i Petar Vefić i Srećko Stojadinović u juniorskoj konkurenciji. Na kupu su se pojavili takmičari iz 10 zemalja Evrope jer je ovo bila poslednja provera pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Pored domaćina Švajcarske učestvovali su takmičari iz Nemačke, Austrije, Belgije, Engleske, Francuske, Hrvatske, Slovačke, Češke i Srbije.

U prvom svom nastupu u juniorskoj konkurenciji (učestvovalo je 32 takmičara) Srećko Stojadinović je imao kikseve kakvi se ni na treningu ne dešavaju što treba pripisati njegovom prvom jačem takmičenju u juniorskoj konkurenciji i velikoj tremi. Zato je njegov klupski drug PETAR VEFIĆ veoma sigurno i iskusno odvežbao takmičenje izauzeo 8 mesto u višeboju i plasman u finale na vratilu i parteru. Na parteru mu je izmakla medalja, bio je 4 sa 14,445 osvojenih bodova dok je trećeplasirani englez osvojio 14,450 bodova. Na vratilu Petar je bio veoma siguran u izvedbi svoje vežbe i bronzano odličije je rezultat njegovog vežbanja. Paralelno sa njim na finalu senior Božidar Marović se žestoko borio za odličja. Na parteru je veoma sigurno izveo svoju vežbu i osvojio 2 mesto i srebrno odličje. Na vratilu je imao peh jer tokom izvedbe vežbe pokidale su mu se kožice i to dva para što je bilo neverovatno, pa jednostavno nije mogao da nastavi takmičenje na vratilu.

Odmah po povratku u Srbiju Marović i Vefić sa trenerom putuju u Novi Sad na pripreme reprezentacije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply