Marović na Svetskom kupu

logo_2014Osijek je od 24.04 do 27.04.2014 bio domaćin Svetskog Kupa za muškarce i žene. Okupilo se 32 zemlje Evrope, Azije i Amerike, čiji su takmičari u 4 dana odmeravali snage u pojedinačnoj konkurenciji.

Srbiju su predstavljali po prvi put u seniorskoj konkurenciji BOŽIDAR MAROVIĆ, STEFAN ILIĆ I BOJAN DEJANOVIĆ. Sa njima je na put pošao i Robert Mešter. Takmičenje se odvijalo u dva dana i to kvalifikacije na 3 sprave , pa sutradan kvalifikacije na druge tri sprave.

Prvog dana takmičenja na borilište su izašli najpre na parteru Dejanović i Ilić koji su po prvi put probali takmičenje na novom parteru pa se nisu najbolje snašli i završili sa padovima i poslednjim mestom. Na konju sa hvataljkama startovali su Dejanović i Mešte, i završili takođe neuspešno, na poslednjem mestu. Na kraju prvog takmičarskog dana na razboju startovao je Božidar Marović i jedini izmamio osmeh i povratio raspoloženje u ekipi jer je svoju vežbu na razboju izveo bez greške i dobivši ocenu 13,000, što je bilo dovoljno samo za 23 mesto u konkurenciji 35 vežbača.

Drugog dana bili su naši takmičari nešto bolji. Na krugovima Stefan Ilić je dobro startovao i zauzeo 21 mesto, dok je Dejanović na preskoku bio 22. Na vratilu startovali su Dejanović i Marović. Dejanović je posle dobrog početka izvedbe svoje vežbe pao i na kraju saskok završio na leđima. Marović je i ovoga puta svoju vežbu korektno odvežbao i kada smo svi očekivali uspešnu završnicu saskok je izveden jako loše i završio ga sa padom.

Treneri su morali biti nezadovoljni izvedbama jer se bliži evropsko prvenstvo a ovakve izvedbe se ne bi smele ponoviti. Sa Marovićevim vežbanjem stručni štab je bio zadovoljan. Od 05.05. do 10.05.2014. reprezentacija Srbije seniorska i juniorska sprovešće poslednje pripreme u Kostolcu pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Sofiju.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply