Gimnastičari fantastični u Kruševcu

U drugom kolu Gimnastičke lige Srbije za dečake koje je održano u Kruševcu, kostolački gimnastičari ponovo su dokazali svoj kvalitet dominirajući u tri kategorije.

Svoju gimnastičku superiornost ponovo je demonstrirao Petar Vefić, najbolji kadet Partizana i državni reprezentativac, koji je u konkurenciji četvrte selekcije ubedljivo pobedio ostavivši iza sebe gimnastičare Novog Sada. Vefić je i u ukupnom plasmanu iz dva kola apsolutni prvak Srbije.

U kategoriji mlađih takmičara – treća selekcija – u drugom kolu prvi se na pobedničko postolje popeo takmičar Partizana, Srećko Stojadinović, dok je njegov klupski drug, Nenad Đokić, bio treći. U sveukupnom plasmanu iz dva kola Stojadinović je bio drugi, a Đokić 4.

U kategoriji najmlađih gimnastičkih početnika – prva selekcija, takmičari kostolačkog Partizana nisu dozvolili iznenađenja i pobedili su u drugom kolu, a takođe su i ekipni prvaci u ukupnom skoru iz dva takmičenja. U pojedinačnoj konkurenciji neprikosnoven je bio takmičar Partizana, Uroš Petrović, prvo mesto, treći je bio Ivan Vukoslavović, a 4. Nemanja Srbović, takođe članovi Partizana. Dušan Todorović je završio takmičenje na 11. mestu, dok je Petar Nenadić bio 14, a Luka Živanović 16.

IMG_5805-001

Istog dana u Novom Sadu su takmičarke Kostolca imale finale po spravama. Takmičarka Partizana u prvoj selekciji, Itana Krstanoska, imala je 4 finala i na dve sprave osvojila medalje i to na dvovisinskom razboju srebrna medalja i bronzana na parteru. U kategoriji predselekcije (gimnastičke početnice) najviše uspeha od tri takmičarke Partizana u finalu imala je Ljubica Todorović, koja je osvojima dve bronzane medalje i to na preskoku i gredi.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply