Finale muške gimnastičke lige Srbije

Kostolac – 16.11.2013. u Kostolcu je odžano finale Gimnastičke Lige Srbije u četiri kategorije kao i II kolo Kupa Srbije. Predstavnici Kostolačkog „Partizana“ dominirali su u svim kategorijama.

U finalu prvi je nastupio Srećko Stojadinović na svih šest sprava izborio sebi dve srebrne (na parteru i konju sa hvataljkama) i 4 bronzane medalje na ostalim spravama.

U kategoriji II selekcije predstavnik „Partizana“ bio je Nenad Đokić. Izborio je svih šest finala ali uspeo da izbori samo na parteru III mesto i bronzanu medalju dok je na 4 sprave morao da se zadovolji IV mestom i činjenicom da je za nijansu izgubio medalje.

U kategoriji II selekcije do medalja došli su takmičari „Partizana“ i to Bogdan Mihajlović zlato na Konju sa hvataljkama, srebro na parteru i dva nezahvalna 4 mesta na razboju i krugovima.

msg

Uroš Petrović je dominirao na razboju gde je osvojio zlato, okitio se srebrom na vratilu i bronzom na krugovima. Treći predstavnik Partizana u finalu na preskoku i vratilu bio je Luka Živanović bez mogućnosti da se dokopa medalje.

Oduševljenje publike je bilo veliko kada su na borilište izašli takmičari I selekcije. U finalu na dve sprave Dušan Todorović je osvojio III mesto na parteru i bronzanu medalju, dok je na vratilu bio 5. Do svoje prve takmičarske medalje u finalu dokopao se je i Petar Nenadić vežbom na krugovima osvojio je III mesto i bronzanu medalju, IV na konju, 7. na preskoku. Najviše simpatija publike a i divljenje oostalih učesnika takmičenja izazvalo je tehnički savršeno vežbanje Ivana VUKOSLAVOVIĆA. Osvojio je ubedljivo 4 zlatne medalje i 4 prva mesta na krugovima, preskoku, razboju i vratilu dok je na konju sa hvataljkama osvoji srebrnu medalju. Jedini kiks imao je na parteru gde je morao da se zadovolji 5 mestom zaostavši za prvoplasiranim 0,450 stotih.

Sumirajući rezutate stručni trio „Partizana“ Nikola Najdovski, Danilo Đorđević i Dušan Marović bili su zadovoljni postignutim sa konstatacijom da je moglo i još bolje , jer su neki vežbači imali treme zbog čega je bilo nepredviđenih kikseva.

FacebookPrintLinkedInPodeli:

Leave a reply